Omorul activistului civic din stânga Nistrului, Oleg Horjan, a fost subiectul discuțiilor în cadrul ședinței Comisiei parlamentare speciale de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova. În cadrul audierilor au fost invitați reprezentanți ai instituțiilor de resort pentru a examina toate circumstanțele cauzei și măsurile întreprinse de autoritățile Republicii Moldova.

Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, a confirmat că Andrei Duminică, persoana pe care autoritățile nerecunoscute din regiunea transnistreană o acuză că ar avea legătură cu uciderea opozantului Oleg Horjan, nu se afla în țară în momentul omorului.

„Discuțiile s-au axat pe acest caz extrem de tragic, când un cetățean al Republicii Moldova, dl Horjan, o figură cu o anumită notorietate atât în stânga Nistrului, cât și în dreapta, a ajuns să fie omorât cu o asemenea cruzime. Au fost oferite informațiile de care au dispus autoritățile în acest moment. Mai multe detalii nu vă pot oferi, procesul penal este în derulare. O eventuală audiere repetată va avea loc atunci când vor exista premise și informații noi”, a declarat Mihai Popșoi, notează Moldova 1

Oleg Horjan a fost deputat de opoziție în sovietul suprem de la Tiraspol. El a fost condamnat și deținut ilegal de regimul de la Tiraspol în perioada 2018-2022, după ce a organizat un protest în stânga Nistrului.

Liderul comuniștilor transnistreni, Oleg Horjan, a fost găsit mort, în propria locuință în data de 17 iulie. Acesta ar fi fost înjunghiat de mai multe ori. Versiunea de bază a poliției este că Oleg Horjan a fost ucis în scop de ja

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE