Doi tineri au fost reţinuţi în flagrant în momentul, în care realizau 300 de bancnote false, cu nominalul de 200 lei, în sumă totală de 60.000 lei. Iar asupra unuia dintre ei au fost depistaţi 18.000 lei autentici, bani primiţi în schimbul realizării bancnotelor false, se arată într-un comunicat de presă al MAI.
Suspecţii sunt doi tineri, originari din raionul Căuşeni, în vârstă de 25 de ani, domiciliaţi temporar în municipiul Chişinău. Unul dintre suspecţi este student la o facultate de tehnologii informaţionale a unei instituţii superioare de învăţământ, iar al doilea a activat anterior în calitate de specialist la o tipografie şi o publicaţie periodică.  
De la domiciliul suspecților, poliţia din cadrul Comisariatului de poliţie Ciocana a ridicat tehnică performantă de multiplicare şi scanare, hârtie specială, vopsea specială, mecanisme de tăiat hârtie şi mostre de bancnote cu nominalul de 20, 50, 100 şi 200 lei şi alte mijloace, care eventual ar fi permis falsificarea sumei de aproximativ 500.000 lei.
Conform informaţiei operative deţinute, bancnotele falsificate de către acest grup criminal au fost puse în circulaţie atât în municipiul Chişinău, cît şi în alte raioane ale republicii.
Precizăm, în Codul Penal al R. Moldova, fabricarea sau punerea în circulaţie a banilor falşi sau a titlurilor de valoare falsă este pedepsită cu privaţiune de libertate pe un termen de la 5 la 10 ani.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE