Mai mulţi copaci din capitală au fost doborâţi sau deterioraţi parţial în urma ploilor torenţiale de ieri, 12 iulie, informează primăria municipiului Chişinău.
Potrivit sursei, în sectorul locativ - comunal, au fost inundate câteva subsoluri, pe motiv că n-a făcut faţă canalizarea pluvială (fiind înfundate ţevile). Asemenea cazuri au fost înregistrate pe adresele: Şos. Balcani 4/3 şi 8/1, str. N. Costin 65/3 şi 65/5, str. Ismail 10 şi str. N. Milescu -Spătaru 1/1.
Pe str. Cahul, 22, str. Tolstoi, 29 şi str. Marinescu 5/3  au fost înregistrate căderi de copaci pe acoperiş. Cazurile cu probleme înregistrate în sfera locativ-comunală sunt examinate pe parcursul zilei de astăzi.
Începând cu seara zilei de ieri, angajaţii Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi şi ai Regiei locativ-comunale lucrează în teren la reparaţia acoperişurilor avariate şi la evacuarea arborilor căzuţi, pe adresele indicate de cetăţeni
Aseară, în timpul ploii, probleme privind circulaţia rutieră şi funcţionarea canalizării pluviale au fost înregistrate pe Calea Ieşilor, din cauza volumului mare de apă care nu reuşea să se scurgă şi pe bd. Renaşterii Naţionale, datorită creşterii nivelului de apă în râul Bâc. Pe str. Ion Creangă a fost dus la vale pietrişul, iar ca rezultat au fost înfundate gurile de canalizare.
Pe adresele menţionate situaţia a fost normalizată după curăţarea gurilor de canalizare. Pe parcursul dimineţii au fost reparate şi reţelele electrice care au fost afectate. Drumarii lucrează în continuare la curăţarea străzilor de murdărie.
 
 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE