15.000 litri de cvas fără acte de provinienţă au fost descoperite astăzi, 13 iulie, în capitală. Potrivit oamenilor legii, întreprinderea activa fără vreo autorizaţie, iar băutura era preparată în condiţii antisanitare, informează Politik.md cu referire la serviciul de presă al DP MAI.
În urma verificărilor la o întreprindere din capitală, poliţiştii au depistat, la depozitul firmei, 3 vase cu volumul de 5.000 litri fiecare, în două dintre care se afla apă potabilă de robinet, iar în al treilea vas erau 2.500 litri de soluţie diluată din zahăr topit, de o culoare brună, asemănătoare cu cea a cvasului. Tot aici au fost depistate 3 cutii de drojdii de producție ucraineană, 30 de saci a câte 50 kg fiecare de zahăr. Din toate cele enumărate era obținut cvas, comercializat în capitală.
Directorul societății cu răspundere limitată a declarat că nu deține autorizaţii pentru genul dat de activitate, sau pentru activitatea secţiei de producție.
În cadrul cercetării la faţa locului au fost ridicate 90 de butoaie din inox, a câte 50 de litri fiecare, pline cu cvas. Acestea nu aveau indicate data de producere, data îmbutelierii și nu aveau acte de provinienţă.
La fel, s-a constatat faptul că secţia dată activează în condiţii antisanitare. Activitatea secţiei a fost sistată, iar toate încăperile au fost sigilate.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE