Comuniştii nu au delegat reprezentanţi în Comisia Constituţională şi nici nu o vor face. Mai mulţi deputaţi comunişti au declarat, vineri, 4 decembrie, că nu sunt de acord cu modificarea Constituţiei şi că nu vor reprezentanţi în Comisie.
Precizăm că la începutul săptămânii curente, preşedintele interimar, Mihai Ghimpu a emis un decret privind crearea unei comisii în acest sens.
Deşi este de acord cu modificarea Constituţiei, Vladimir Ţurcanu consideră că “nu este cazul să înaintăm pe cineva în aceasta Comisie”.
Vladimir Mişin a confirmat faptul că PCRM nu va înainta reprezentanţi şi s-a arătat convins că la anticipate comuniştii vor obţine suficiente voturi pentru a deţine majoritatea parlamentară.
Din cadrul Comisiei Constituţionale fac parte jurişti, deputaţi ai Alianţei pentru Integrarea Europeană, dar şi experţi în dreptul constituţional. Aceştia vor face propuneri privind modificarea Constituţiei, astfel ca preşedintele să poată fi ales cu o majoritate simplă a 52 deputaţi. Ulterior, textul Constituţiei va fi supus referendumului. Pentru ca acesta să fie declarat valid, este necesară participarea a cel puţin 300 de mii de cetăţeni.
Precizăm că astăzi, la ora 16.00 va avea loc prima şedinţă de lucru a Comisiei Constituţionale prezidată de preşedintele interimar Mihai Ghimpu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE