Marea majoritate a populaţiei manifestă nemulţumire faţă de viaţa pe care o duce astăzi, arată un sondaj realizat de CBS AXA în perioada 2 - 11 noiembrie 2009 la comanda Institutului pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale „Viitorul".
Starea de spirit a 62% din cetăţenii din Republica Moldova inclină spre opinii negative şi foarte negative.
Potrivit sondajului, circa 33% din respondenţi îşi califică drept rea starea materială a familiei, faţă de 40% care consideră normală situaţia individuală. Aprecierile negative sunt mai accentuate printre persoanele cu vârste ce depăşesc 45 ani, precum şi ai celor care locuiesc în zona de sud, în special cei din regiunea unitatea teritorial administrativă Găgăuzia.
Cei care aşteaptă ca pe viitor situaţia lor materială să se îmbunătăţească (23%) egalează segmentul care se aşteaptă ca viaţa lor să fie in continuare afectată negativ (23%), dar circa 25% consideră că situaţia nu se va schimba în mod cardinal.
Din perspectiva simpatiilor politice, cei mai îngrijoraţi în acest moment de situaţia materială a familiilor sunt persoanele care simpatizează PCRM (39%). Cea mai activă şi mai optimistă stare de spirit se manifestă printre cei care simpatizează noua guvernare (AIE).
Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1085 persoane din 12 regiuni ale ţării.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE