Liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, a declarat într-o conferinţă de presă, joi, 12 noiembrie, că Partidul Comuniştilor este pregătit pentru alegeri anticipate şi că regretă faptul că Marian Lupu nu vrea să părăsească Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE).
Voronin a subliniat că unica soluţie privind deblocarea alegerii şefului statului este crearea unei coaliţii de centru stânga cu Partidul Democrat condus de Lupu. Voronin a făcut şi un calcul matematic arătând că “48 de mandate ale PCRM cu 13 ale PD sunt 61 de mandate”.
Totodată, liderul comuniştilor a dat asigurări că nici un deputat al formaţiunii sale nu-l va vota pe Marian Lupu atâta timp cât acesta va fi candidatul AIE.
„Este exclus să voteze pentru Lupu cineva din fracţiunea PCRM, contrar deciziei fracţiunii. Dacă PD ar fi mers în coaliţie cu PCRM, noi l-am fi votat pe Lupu”, a precizat Voronin.
Precizăm că astăzi, Marian Lupu va susţine o conferinţă de presă în care se va expune pe marginea acestor declaraţii. Vom reveni cu detalii.
Amintim că la 10 noiembrie Marian Lupu nu a reuşit să acumuleze cele 61 de voturi necesare pentru a fi ales preşedintele ţării. Drept urmare, în decembrie vor avea loc alegeri repetate. În cazul în care candidatul AIE va înregistra un nou eşec, preşedintele interimar, Mihai Ghimpu, va dizolva Parlamentul şi vor fi organizate anticipate.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE