Asumându-şi eventualele erori sau scăpări, cei de la Forbes au alcătuit un top cu 67 de personaje care conduc lumea, unul la fiecare 100 de milioane de locuitori, plin de şefi de stat, magnaţi, industriaşi, filantropi sau criminali. Primul pe listă, surprinzător sau nu, este preşedintele SUA, Barack Obama.
În alcătuirea topului celor mai puternici oameni ai planetei, editorii de la Forbes au luat în considerare mai multe aspecte ale puterii, împărţite după patru criterii. Primul, influenţa pe care anumite persoane o au asupra maselor, oamenilor în general. Spre exemplu, Papa Benedict al XVI-lea e un lider spiritual pentru milioane de persoane, cotat pe poziţia a 11-a, în timp ce Mike Duke, şeful companiei Wal-Mart, cel mai mare angajator privat din SUA, e plasat pe 8.
Al doilea aspect al puterii luat în considerare de cei de la Forbes au fost resursele financiare controlate de anumite persoane. Pentru şefii de stat s-au folosit declaraţiile de avere, iar pentru persoanele cu funcţii cheie în companiile private s-au luat în considerare anumite performanţe legate de companiile respective. Al treilea, dacă liderii sunt puternici în mai multe domenii. Spre exemplu, prim-ministrul Italiei, Silvio Berlusconi (12), este şi politician, dar şi un mogul media şi un puternic preşedinte de club, fiind patronul cunoscutei grupări italiene AC Milan. Sau cunoscuta Oprah Winfrey (45), care poate în show-urile sale televizate să dărâme prin comentariile sale un om de stat sau să creeze un best-seller. 
Ultimul aspect luat în considerare în alcătuire topului a fost modul în care oamenii puternici îşi exercită influenţa. Spre exemplu, cel mai bogat om din Europa, Ingvar Kamprad, creatorul IKEA, a fost exclus din top pentru că nu e o persoană care să se folosească de imaginea sau influenţa sa la nivelul societăţii. Pe de altă parte, Putin, ultimul loc pe podium, punctează serios la acest aspect. Aruncarea oligarhilor în închisoare, invazii militare sau tăierea periodică a gazului rusesc destinat Europei, în funcţie de anumite interese.
La final, editorii Forbes au dat puncte pentru fiecare dintre aceste aspecte ale puterii, şi a ieşit clasamentul general, unul cu 67 de persoane şi în care apare, spre exemplu, pe o poziţie fruntaşă, şi Joaquín Guzmán, un miliardar mexican lider al unui cartel mafiot al drogurilor.
Top 67 cei mai puternici oameni de pe planetă:
1. Barack Obama
2. Hu Jintao
3. Vladimir Putin
4. Ben S. Bernanke
5. Sergey Brin and Larry Page
6. Carlos Slim Helu
7. Rupert Murdoch
8. Michael T. Duke
9. Abdullah bin Abdul Aziz al Saud
10. William Gates III
11. Pope Benedict XVI
12. Silvio Berlusconi
13. Jeffery R. Immelt
14. Warren Buffett
15. Angela Merkel
16. Laurence D. Fink
17. Hillary Clinton
18. Lloyd C. Blankfein
19. Li Changchun
20. Michael Bloomberg
21. Timothy Geithner
22. Rex W. Tillerson
23. Li Ka-shing
24. Kim Jong Il
25. Jean-Claude Trichet
26. Masaaki Shirakawa
27. Sheikh Ahmed bin Zayed al Nahyan
28. Akio Toyoda
29. Gordon Brown
30. James S. Dimon
31. Bill Clinton
32. William H. Gross
33. Luiz Inacio Lula da Silva
34. Lou Jiwei
35. Yukio Hatoyama
36. Manmohan Singh
37. Osama bin Laden
38. Syed Yousaf Raza Gilani
39. Tenzin Gyatso
40. Ali Hoseini-Khamenei
41. Joaquin Guzman
42. Igor Sechin
43. Dmitry Medvedev
44. Mukesh Ambani
45. Oprah Winfrey
46. Benjamin Netanyahu
47. Dominique Strauss-Kahn
48. Zhou Xiaochuan
49. John Roberts Jr.
50. Dawood Ibrahim Kaskar
51. William Keller
52. Bernard Arnault
53. Joseph S. Blatter
54. Wadah Khanfar
55. Lakshmi Mittal
56. Nicolas Sarkozy
57. Steve Jobs
58. Fujio Mitarai
59. Ratan Tata
60. Jacques Rogge
61. Li Rongrong
62. Blairo Maggi
63. Robert B. Zoellick
64. Antonio Guterres
65. Mark John Thompson
66. Klaus Schwab
67. Hugo Chavez

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE