Mai multe persoane au protestat astăzi în fața Procuraturii Generale. Aceștia au reacționat în urma unui material apărut în presă, ce o vizează pe o tânără din satul Onești, care se află de mai bine de jumătate de an în arest la domiciliu după ce și-a înjunghiat soțul ce o bătea, comunică Politik.md.
Manifestanții au adus cu ei pancarde și au scandat mesaje prin care se declarau indignați de incapacitatea organelor de drept de a proteja victimele violenței în familie. Tânăra de numai 22 de ani are cinci minori la întreținere.
”Victoria a ajuns în situația în care agresorul a intrat în casă și a vrut să o omoare. A fost o situație critică, în care ea s-a autoapărat și ea a fost nevoită să-l în junghieze pe agresor. Ca fenomen, remarcăm problema violenței în familie la care sunt supuse femeile. Deși avem o lege în acest sens, aceasta este nefuncțională. Le propunem și procurorilor, care insistă că o închidă: Dați salariile voastre pentru cei cinci copii care trebuie să se hrănească din ceva în timp ce Victoria e în arest la domiciliu”, susține Victoria Apostol, una dintre participantele la protest.
Nu este prima dată când grupul de inițiativă iese la protest. Tânăra inculpată este asistată în instanță de juriștii organizației Promo-LEX.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE