Deși afirmă că sunt tot mai aproape de a forma o Alianță, liderii PLDM, PD și PL păstrează în continuare secretul cu privire la partajările politice, cu privire la programul de guvernare și la Acordul de costituire, anunță Politik.md. Și asta deși se vehicula anterior informația că toate negocierile vor fi deschise, transparente.
Ședința de astăzi a celor trei lideri a durat de patru ore, iar Vlad Filat, Marian Lupu și Mihai Ghimpu au fost foarte rezervați în declarații. Potrivit liberal-democratului, negocierile deocamdată nu au întâlnit probleme, iar semnarea Acordului Alianței este tot mai aproape. „Negocierile continuă. Suntem pa calea cea bună, â foarte aproape de a pune punctul final. Până la finele lui iulie vom avea un Guvern”, a declarat scurt Vlad Filat.
Acest lucru a fost susținut de către democratul, Marian Lupu, care a recunoscut că s-a discutat și despre partajarea funcțiilor în viitorul Cabinet de Miniștri, dar nu a vrut să dea mai multe detalii.
„Astăzi a fost înregistrat un progres bun, am discutat asupra conținutului Acordului politic și programului de guvernare. Mai parvin idei, mai completăm câte ceva, dar contează că se resimte o responsbilitate comună și urmează ca sarcina să fie realizată. A fost înregistrat un progres și la partajarea funcțiilor”, a spus Marian Lupu, fără să facă precizări.
Liderul PL, Mihai Ghimpu, a spus că cel mai imporant este ca să fie totuși constituită Alianța și să învestit Guvernul. „Cu o zi mai devreme sau o zi mai târziu, asta mai puțin contează. Important e să avem un Guvern cât mai curând, pentru că asta înseamnă să păstrăm parcursul european, să depășim criza”, a declarat Mihai Ghimpu.
Reprezentanții PLDM, PD și PL s-au întrunit pe parcursul întregii săptămâni. Aceștia au pus în discuții mai multe subiecte printre care și: modificarea Constituției pentru alegerea președintelui, numirea unui Guvern pro-european, care să deblocheze negocierile cu FMI, partajarea ministerelor și altor instituții de stat, și altele.
Cele trei partide au mai făcut parte din: Alianța pentru Integrare Europeană și Alianța pentru Integrare Europeană II.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE