i.miliyet.comPreședintele Turciei Recep Tayyip Erdogan, așa cum și era de așteptat, a anunțat că vor urma alegeri parlamentare anticipate, după ce negocierile din Coaliție au eșuat în privința formării unui nou Guvern, anunță Politik.md cu referire la Euronews.
Potrivit sursei, în urma alegerilor precedente formațiunea lui Erdogan nu a obținut majoritatea, fapt ce l-a nemulțumit pe președinte. Acest lucru i-a stricat planurile privind modificarea Constituției, astfel încât el să-și poată întări puterea prezidențială.   
Acest lucru a determinat Turcia să intre într-o stare de instabilitate politică.
Menționăm, că Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP, provenit din mișcarea islamistă) al lui Erdogan, se afla singur la putere în Turcia din 2002. În urma alegerilor din 7 iunie curent, formațiunea a pierdut majoritatea parlamentară, iar negocierile politice purtate de premierul în exercițiu, Ahmet Davutoglu, cu opoziția s-au soldat cu eșec.
Astfel, președintele Turciei a fixat o întrevedere cu primul ministru Davutoglu, pentru marți, când urmează să-i ceară formarea unui Guvern interimar înainte de un nou crutin electoral, preconizat pentru 1 noiembrie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE