Guvernul din nou a amânat data de achitare a datoriilor la subvenții către agricultorii, care au suferit pierderi enorme încă în anul trecut, anunță Politik.md. În cadrul unei întrevederi cu reprezentanții asociațiilor de agricultori, premierul Valeriu Streleț a spus că împreună cu Ministerul Finanțelor și cel al Agriculturii și Industriei Alimentare, vor căuta soluții.
Șeful Executivului a invocat situația dificilă în care se află Republica Moldova. „Avem nevoie de solidaritate pentru a depăși problemele existente în sectorul agricol. Suntem deschiși pentru cooperare și comunicare permanentă, dar fără promisiuni deșarte și presiuni”, a subliniat Valeriu Streleț.
De asemenea, prim-ministrul a spus că datoriile față de agricultori pentru anul trecut vor fi achitate după rectificarea bugetului de stat. „În septembrie vom avea negocierile cu Fondul Monetar Internațional, după care vom rectifica bugetul pentru 2015 și vom identifica sursele de unde pot fi luați acești bani”, a adăugat Șeful Cabinetului de miniștri.
Amânarea vine după ce Guvernul a întîrziat achitările subvențiilor pentru pomicultorii, care au suferit pierderi enorme încă anul trecut. Deși autoritățile le promiseseră ajutoare financiare încă de la începutul anului, acest lucru a tot fost amânat periodic. Ultima dată limită promisă de Executiv pentru achitarea datoriilor a fost sfârșitul lunii august curent.
Potrivit datelor prezentate de Ministerul Finanțelor, până la 22 august 2015 au fost achitate peste 160 de milioane de lei, din cele 207,6 milioane de lei - datorii la subvenții pentru anul 2014.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE