Traian Băsescu recunoaşte R. Moldova şi susţine integritatea teritorială a ţării noastre, transmite Hotnews. Totodată, preşedintele român a adăugat că este sigur că Moldova, mai devreme sau mai târziu, va deveni un stat membru al Uniunii Europene.
“Pentru că există o anume propagandă ce nu vorbeşte foarte frumos despre intenţiile României, vreau să ştiţi de la mine, de la şeful statului român, că România recunoaşte Republica Moldova şi susţine integritatea teritorială. Viziunea noastră este că, mai devreme sau mai târziu, Republica Moldova va fi stat membru al Uniunii Europene. Până atunci, este important ca procesele de democratizare să se consolideze”, a subliniat Traian Băsescu.
Declaraţia lui Băsescu a fost făcută joi, 25 iunie, la Sulina, în cadrul lansării programului ARC 2009 - program de tabere pentru copiii şi tinerii de etnie română.
Şeful statului român s-a declarat impresionat de “tăria şi voinţa” copiilor care aparţin minorităţii române din alte state de a învăţa în limba română.
“Am văzut prigoana mai mult sau mai puţin violentă cu privire la dorinţa voastră de a vă păstra limba", am văzut ce s-a întâmplat "în unele şcoli din Transnistria”, a mai spus Băsescu.
Declaraţia preşedintelui român vine ca răspuns la învinuirile aduse de către omologul său moldovean, Vladimir Voronin, care l-a acuzat pe Băsescu ieri, 24 iunie, că face declaraţii împotriva statalităţii R. Moldova.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE