Dorin Chirtoacă a venit cu reacţii la acuzaţiile lui Vladimir Voronin aduse ieri, 24 iunie, la adresa opoziţiei. “Voronin mai bine şi-ar bate capul cum a guvernat în aceşti opt ani ţara de au ajuns mamele să-şi vândă copiii cu 12 lei, decât să -şi bată capul cum şi cu ce să ajungă la mine în pantaloni”, a declarat Chirtoacă pentru Politik.
Totodată, candidatul la funcţia de deputat din partea PCRM, Grigore Petrenco, l-a învinuit pe edilul captalei, Dorin Chirtoacă, dar şi întreg Partidul Liberal, că ar avea relaţii cu o mişcare din România, “Noua Dreaptă”. Totodată, Petrenco, a acuzat mişcarea că se face vinovată de protestele din 7 aprilie.
În replică, Dorin Chirtoacă a respins acuzaţiile lui Petrenco declarând că acestea sunt “absurdităţi care nu au nici o legătură cu realitatea”.
Chirtoacă a mai spus că membrii PL nu au vreo legătură cu această mişcare şi crede că toate acuzaţiile comuniştilor la adresa partidelor de opoziţie fac parte din Campania PCRM “de intoxicare a opiniei publice”.
Petrenco a prezentat o fotografie a lui Chirtoacă la Iaşi, lăsând să se înţeleagă că acesta ar avea vreo legătură cu mişcarea “Noua Dreaptă”.
“În egală măsură aş putea apărea într-o poză pe un site al PCRM alături de vreun membru comunist. Ar însemna asta că sunt în relaţii bune cu PCRM?” se întreabă Chirtoacă în semn de reacţie faţă de acuzaţiile lui Petrenco.
Mişcarea românească “Noua Dreaptă” se declară a fi o organizaţie “naţională, socială, creştină” care are drept obiectiv unificarea R. Moldova cu România.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE