În decursul a două zile un militar a săvârşit opt infracţiuni, anunţă Procuratura Militară. Tânărul este încorporat în serviciului militar în Brigada 2 Infanterie Motorizată, dislocată în mun.Chişinău.
La 9 august 2009, militarul a părăsit fără permisiune teritoriul unităţii, sărind gardul acesteia, după care s-a deplasat la domiciliu în s. Slobozia, raionul Ştefan-Vodă.
Aflându-se ilegal în afara unităţii, acesta, în perioada 17-19 august 2009, a terorizat locuitorii or. Ştefan Vodă şi Căuşeni, când fiind în stare de ebrietate, a comis un act de huliganism, două violuri, două acţiuni violente cu caracter sexual, un jaf, o tâlhărie, vătămare intenţionată medie şi gravă a integrităţii corporale.
În rezultatul presupuselor acţiuni criminale ale militarului au avut de suferit 7 persoane (un bărbat, 5 femei şi o persoană minoră).
Conform expertizei psihiatrice numite în cadrul acţiunilor de urmărire penală, învinuitul nu suferea de careva maladii psihice şi în timpul comiterii infracţiunilor era în deplină cunoştinţă de cauză.
Potrivit procurorilor, în cadrul audierilor învinuitul şi-a recunoscut vinovăţia în comiterea infracţiunilor incriminate. Acesta se află în stare de arest, iar procurorii militari au dispus trimiterea respectivei cauze penale spre examinare instanţei de judecată.
Tânărul riscă pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 3 la 12 ani.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE