„Moldova vrea să devină mai europeană chiar și decât europenii înșiși”, susține Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin. Reacția vine după decizia Consiliului European de a acorda Moldovei statut de țară candidat la UE.

El a adăugat că Kremlinul regretă că Republica Moldova asociază acordarea statutului de candidat UE cu un curs anti-rus.

„Acum vedem Moldova, care vrea să devină europeni mai mult decât europenii înșiși, și ea încearcă din pielea ei să ia unele măsuri, iar în multe privințe acest statut de candidat este din anumite motive asociat cu antirusismul. Adică, cu cât devin mai anti-ruși, cred ei, cu atât europenii ar trebui să le placă mai mult. Ne-am dori cu adevărat să se întâmple acest lucru”, a spus Peskov.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a comentat și decizia Consiliului European de a acorda Moldovei și Ucrainei statutul de candidate la UE, scrie ria.ru

„Poziția noastră sa bazat întotdeauna pe faptul că Uniunea Europeană nu este un bloc politic, spre deosebire de Alianța Nord-Atlantică. Dezvoltarea relațiilor sale cu orice țară care o dorește nu creează niciun fel de amenințări și riscuri pentru noi”, a spus Lavrov.

Amintim că, Consiliul European a votat ieri pentru acordarea statutului de state candidate pentru aderare Republicii Moldova și Ucrainei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE