Partidul puterii, Edinaia Rossia (Rusia unită), condus de premierul Vladimir Putin, s-a clasat fără probleme pe primul loc la scrutinul pentru desemnarea deputaţilor Parlamentului Municipal din Moscova, în timp ce alegeri locale au avut loc duminică în întreaga Rusie, relatează AFP.
După numărarea a 50,34% buletine de vot la Moscova, Edinaia Rossia a obţinut 64,88%, potrivit Interfax. PC a primit 13,84%, partidul ultranaţionalist al lui Vladimir Jirinovski, LDPR, a primit 6,88% din voturi, neputând depăşi bara necesară de 7%.
Potrivit comisiei electorale locale, nivelul de participare a atins 34,82%, în uşoară creştere faţă de 34,75% la precedentele alegeri, din decembrie 2005.
“Edinaia Rossia a câştigat aproape toate alegerile” care au avut loc duminică în 75 regiuni ruse, a spus preşedintele consiliului suprem al formaţiunii, Boris Grizlov. “Este o dovadă că este unit cu puterea actuală”, a adăugat el.
Opoziţia a denunţat fraude. “Juriştii partidului pregătesc o plângere la comisia electorală din Moscova”, a spus aripa moscovită a partidului de opozişie Iabloko, singura mişcare de opoziţie care a reuşit să prezinte candidaţi. Ea nu a primit decât 5,01% din voturi.
Partidul a constatat mai ales “venirea în masă a unor alegători în birouri de vot care nu corespundeau adresei lor”.
Comisia a spus însă că alegerile s-au desfăşurat fără probleme şi că a primit foarte puţine plângeri. Preşedintele comisiei a spus că acuzaţiile de fraudă sunt “isterii”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE