Autoritățile vor veni într-un timp cât mai scurt cu o soluție pentru a fluidiza traficul de mărfuri la frontiera moldo-română. Declarația a fost făcută astăzi, 06 iunie, de către președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu în cadrul unei conferințe de presă susținută împreună cu președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Marcel Ciolacu.

”Autoritățile deja muncesc să găsească o soluție. Este un răspuns al nostru, pe de o parte la blocajele pe care le resimt colegii noștri din Ucraina, dar și pentru producătorii noștri autohtoni. Orice criză aduce și oportunități. Sarcina noastră este să privim această problemă și soluționarea acestei probleme prin prisma valorificării oportunităților pe care le deschide. O dată ce lanțurile logistice pe mare la Odessa au fost întrerupte, noi împreună putem folosi această oportunitate”, a declarat Grosu.

Pe de altă parte, Președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Marcel Ciolacu a dat asigurări că va fi creat un coridor verde pentru ca tranzitul mărfurilor să fie cât mai facil.

Precizăm că, pe data de 4 iunie, activitatea sistemelor informaționale de la frontiera moldo-română a fost întreruptă, apoi a fost restabilită, dar cozile sunt încă uriașe. Problema formării cozilor kilometrice la frontieră ține de câteva luni, dar acum s-a agravat din cauza creșterii traficului.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE