Un avion din Ucraina care a aterizat astăzi pe aeroportul din Mărculești a fost subiectul mai multor mesaje distribuite intens în dimineața zilei de astăzi, pe canalele de Telegram. Potrivit Agenției Proprietății Publice, aparatul de zbor ar fi efectuat un zbor tehnic și infirmă informația precum că aeroanava ucrainească ar fi sosit la Mărculești, pentru a prelua piese de schimb pentru avioane MIG-29.

„Potrivit lui Nicolae Clichici, administratorul Aeroportului Internațional Mărculești, o companie cu adresa juridică în Elveția are la staționare de doi ani la Mărculești două aeronave de tip AN 74 K, respectiv zborul de deservire tehnică a fost coordonat cu toate autoritățile responsabile – Autoritatea Aeronautică Civilă, MoldATSA, Serviciul Vamal, Ministerul Apărării”, se menționează într-un comunicat de presă al Agenției Proprietății Publice. 

Amintim că autoritățile din Ucraina au cerut celor din Republica Moldova în repetate rânduri să le ofere cele șase avioane de tip MiG, vechi de câteva zeci de ani. Chișinăul a refuzat să le ofere, însă. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE