Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a condamnat, azi, lansarea de către Siria a unor rachete cu rază scurtă de acţiune, după ce o sursă din cadrul NATO a declarat că Alianţa Nord-Atlantică a detectat noi tiruri de rachete de tip Scud în această săptămână.
Sursa NATO a precizat că, ieri dimineaţa, au avut loc mai multe lansări de rachete de pe teritoriul Siriei, la peste o săptămână după ce Alianţa Nord-Atlantică a detectat, pentru prima dată, utilizarea unor rachete de tip Scud de către Siria în timpul celor 21 de luni de conflict.
Anders Fogh Rasmussen a afirmat că NATO regretă aceste acţiuni. "Le consider ca fiind acţiuni ale unui regim disperat care se apropie de colaps", le-a spus el reporterilor la Bruxelles.
"Faptul că astfel de rachete sunt folosite în Siria demonstrează necesitatea desfăşurării sistemelor anti-rachetă Patriot pe teritoriul aliatului NATO, Turcia" , a spus Rasmussen. Măsura a fost criticată de Siria, Iran şi Rusia.
"Rachetele lansate recent nu au atins teritoriul Turciei, dar, desigur, este vorba despre o potenţială ameninţare şi acesta este exact motivul pentru care NATO a decis să desfăşoare rachetele Patriot în Turcia, exclusiv în scopuri defensive", a explicat el. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE