Militarul rus de la postul de menținere a păcii, care a tras din armă, omorând tânărul Vadim Pisari, a fost declarat nevinovat. Potrivit reprezentantului Ministerului rus de externe, Alexandr Lukaşevici, dosarul a fost închis pe 17 mai, iar Procuratura Generală din Moldova a fost informată despre acest lucru, pe 26 iunie, anunță Politik.md.

Oficialul rus declarat că, potrivit anchetei,militarul a folosit arma în mod legal, iar acţiunile sale nu pot fi calificate drept crimă. Procuratura Generală a Republicii Moldova a anunţat, însă, că acţiunile de urmărire penală în privinţa pacificatorului rus, care au provocat decesul cetăţeanului Republicii Moldova Vadim Pisari, continuă. 
Și Partidul Acțiunea Democratică a venit astăzi, 21 decembrie, cu o declarație, prin care consideră că prezenţa pacificatorilor ruşi în zona de securitate este o ameninţare directă pentru viaţa cetăţenilor Republicii Moldova şi cere autorităţilor de la Chişinău să demareze de urgenţă demersurile necesare pentru scoaterea contingentelor „pacificatorilor” ruşi de pe teritoriul naţional.
„Constatăm cu tristeţe lipsa de reacţie în acest caz a autorităţilor de la Chişinău. Pretinsele relaţii de prietenie şi colaborare cu Federaţia Rusă au doar miză electorală şi de PR, pe când în spatele uşilor închise aşa zisele negocieri reprezintă de fapt un act e umilire a Republicii Moldova şi a cetăţenilor săi. Atenţionăm că niciun Guvern şi nicio autoritate naţională nu are mandatul de a ceda dreptul la viaţă al cetăţenilor noștri”, se arată în declarație.
Amintim, că la 1 ianuarie 2012 pe podul de la Vadul lui Vodă, militarul rus Veaceslav Cojuhari a tras din armă, omorându-l pe tânărul din satul Pârâta, raionul Dubăsari, Vadim Pisari, după ce ultimul a refuzat de mai multe ori să oprească autoturismul în care se afla împreună cu o altă persoană.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE