Președintele Republicii Moldova Maia Sandu întreprinde o vizită de lucru în Ucraina, la invitația omologului său ucrainean Volodimir Zelenski. Vizita a început în câteva orașe din regiunea Kiev, care au fost distruse în primele săptămâni de război.

"Astăzi sunt în Ucraina, la invitația Președintelui Volodymyr Zelenskyy. Am început vizita, mergând în câteva orașe din regiunea Kyiv, care au fost distruse în primele săptămâni de război. Am văzut cu ochii mei case arse din temelie, blocuri de locuit distruse de rachete, spitale, magazine și grădinițe făcute ruine de atacurile artileriei rusești, în Borodeanka și Irpin. Am văzut și locul unor morminte comune din Bucea, unde au fost îngropați zeci de oameni împușcați în timpul ocupației acestui orășel de către armata rusă. Este o tragedie greu de pus în cuvinte", a scris Maia Sandu pe pagina sa de socializare.

Este prima vizită oficială a Maiei Sandu în Ucraina de la începutul războiului. Șefa statului a chemat comunitatea internațională să facă totul pentru a restabili pacea, pentru a investiga și pedepsi crimele nejustificate, comise în acest conflict.

"De patru luni, Ucraina, țara noastră vecină și prietenă, trăiește în război. Republica Moldova a condamnat din prima zi agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei și chemăm comunitatea internațională să facă totul pentru a restabili pacea, pentru a investiga și pedepsi crimele nejustificate, comise în acest conflict. Suntem alături de curajosul popor ucrainean, care luptă pentru libertatea sa și pentru libertatea Europei. Viitorul Ucrainei este în lumea liberă, în marea familie europeană", a conchis Maia Sandu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE