Londra este cunoscută pentru aglomeraţia în circulaţie şi pistele sale de biciclete aflate într-o stare jalnică. Primarul Boris Johnson doreşte însă să schimbe această imagine şi să transforme metropola londoneză în cel mai bun oraş pentru biciclişti din Europa, cu superpiste şi staţii de închiriere peste tot.
Printre biciclişti, Londra nu se bucură de un renume prea bun, străzile înguste şi blocate, lipsa aproape totală a pistelor de biciclete şi competiţia cu autobuzele cu etaj, pe banda pentru autobuze, transformând un drum cu bicicleta într-un coşmar.
Începând cu anul 2000 numărul bicicliştilor s-a dublat. Astfel, chiar şi politiceni renumiţi precum primarul Johnson sau şeful opoziţiei, David Cameron, se lasă fotografiaţi deseori pe bicicletă. Este un mod de a-şi face imagine în rândul păturii urbane de mijloc, din ce în ce mai ecologiste în concepţii.
Pentru prima oară, mersul pe bicicletă a devenit “o inspiraţie pentru modă şi artişti”, scria publicaţia duminicală “The Observer”. În imaginile din articol puteau fi văzuţi pe o bicicletă atât Paul McCartney, cât şi primarul Johnson, citat: “Este romantic să te plimbi cu bicicleta pe străzile întortocheate sau să te pierzi printr-una din pădurile Londrei”.
Există mai multe motive pentru acest interes brusc faţă de biciclete, printre care fitness-ul şi ecologia, aversiunea faţă de circulaţia auto blocată, bombele din ultimii ani din trenurile de navetişti dar şi gripa porcină. În comparaţie cu paradisuri pentru biciclişti precum Copenhaga, Amsterdam sau Berlin, capitala britanică este însă subdezvoltată, vizitatorii uitându-se miraţi la pistele bizarre.
Cu toate acestea, conservatorul Johnson este decis să facă din Londra cel mai bun oraş pentru biciclişti din Europa, anul acesta primarul intenţionând să cheltuiască 11 milioane de lire sterline pentru piste de biciclete şi rastele. În plan se află amenajarea a 12 superpiste (“superhighways”) pentru biciclişti prin tot oraşul.
Johnson promovează cultura bicicletei la fel ca şi predecesorul său, politicianul laburist Ken Livingstone, dorindu-şi astfel o calitate a vieţii mai bună. Livingstone a introdus pe vremea cînd era primar o taxă auto de 8 lire sterline pentru centrul Londrei, ceea ce a contribuit la descongestionarea circulaţiei în centru.
Johnson a restrîns zona de valabilitate a taxei auto, cartierele bogate din vestul oraşului fiind din nou scutite de la regulă. Primarul speră să facă următorul pas în mai, anul viitor, când la Londra vor fi distribuite 6.000 de biciclete de închiriat, după modelul parizian. La fiecare 300 de metri urmează să apară staţii de închiriere, atât pentru londonezi cât şi pentru turişti.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE