1TVPreşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a discutat cu liderul rus Dmitri Medvedev în timpul summit-ului informal al şefilor de state CSI de la 8 mai de la Moscova.
”Da, şi am mâncat şi am băut cu Medvedev”, a răspuns Ghimpu, fiind întrebat de jurnalişti dacă a discutat cu liderul rus. Preşedintele interimar de la Chişinău spune că a discutat chestiuni ce ţin de activitatea CSI, dar a abordat şi problema transnistreană. ”Eu sunt omul care nu caut comoditate. Aşa cum vorbesc aici, aşa am vorbit şi acolo”, a declarat Ghimpu.
Ghimpu a spus că Medvedev nu s-a supărat pe el că nu a rămas la parada militară. ”Nu am văzut să se supere şi s-a comportat foarte amabil”, a menţionat el, adăugând că mai mulţi lideri, inclusiv preşedinţii Ucrainei şi Belarusului, nu au rămas pentru a participa la paradă.
”Eu am explicat că situaţia din Republica Moldova este diferită de cea din Rusia, Ucraina sau Belarus, deoarece există oameni care au luptat şi în Armata română şi în cea sovietică”, a declarat Ghimpu.
În acelaşi timp, Vladimir Voronin, a comentat plecarea lui Ghimpu la Moscova ca fiind o irosire zadarnică de timp şi de bani.
Menționăm că ieri, 9 mai au fost sărbătoriți 65 de ani de la încheierea celui de-al doilea Război Mondial. Tot ieri, Mihai Ghimpu a decorat 45 de veterani, 17 din Armata Sovietică şi 28 din cea Română, recent și premierul Vlad Filat a oferit 20 de medalii. În întreaga țară toți cei 6500 de veterani au primit medalii și un ajutor bănesc în valoare de 700 de lei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE