Mai mulți deputați din fracțiunea BCS au susținut un briefing în cadrul căruia au criticat dur practicile vicioase ale majorității PAS de a respinge examinarea în plenul Parlamentului a inițiativelor opoziției parlamentare.

Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii BCS a menționat în debutul briefingului că în ședința în plen a Parlamentului de astăzi fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a prezentat 11 inițiative din diverse domenii – economic, social, politic ș.a., menite să susțină economia Moldovei și cetățenii țării noastre.

„Parlamentul care se prezumă a fi un for de dezbateri libere, astăzi este o mașinărie de vot care automat respinge inițiativele opoziției”, a menționat Vlad Batrîncea.

Președintele BCS s-a referit în mod special la inițiativa de astăzi de lichidare a ANRE, o instituție absolut inutilă, cu un buget crescut semnificativ de la 50 de milioane la 140 de milioane de lei, provenit din tarife exagerate. Opoziția a propus lichidarea ANRE și transferarea competențelor sale către Guvernul Republicii Moldova și Ministerul de Energetică. S-a subliniat că, deși Parlamentul a exprimat un vot de neîncredere față de ANRE acum trei ani, nicio acțiune nu a fost întreprinsă pentru a implementa acest vot.

Oleg Reidman a remarcat că astăzi, în cadrul ședinței Parlamentului va fi examinată rectificarea bugetului țării, context în care fracțiunea a lansat 2 inițiative de majorare a veniturilor la buget, or actualmente veniturile la buget scad, cresc cheltuielile și deficitul bugetului care este acoperit din împrumuturile externe. ”Atitudinea ostilă a majorității PAS față de inițiativele opoziției reprezintă o ofensă nu doar în adresa opoziției, ci, înprimul rând, a cetățenilor RM”, a spus Oleg Reidman.

Petru Burduja a constatat că încăpăținarea și orgoliul acestei guvernări lovește dur asupra sistemului economic al țării și asupra buzunarului fiecărui cetățean în parte. Deputatul a fost dezamăgit că majoritatea PAS ignoră inițiativele economice propuse de BCS de susținere a sectorului real al economiei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE