Conform statisticilor imobiliare, în ultimele trei luni se atestă o creștere a cererii pe piață, atât la Chișinău, cât și la București, iar prognozele până la sfârșitul acestui an sunt îmbucurătoare, declară directorul Proimobil, Vlad Musteață.

„În ultimele trei luni, avem o cerere foarte mare în Chișinău. Inclusiv din cauza lipsei de autorizații noi de construcție, prețul la imobile a crescut undeva cu 2-3 la sută. De obicei, decembrie este o lună foarte bună, când mulți cumpărători preferă să ia decizii până la anul nou. Până atunci, noi mai vedem o creștere, în primul rand, datorită faptului că nu prea avem construcții noi, la moment, în Chișinău”, a menționat CEO Proimobil, notează jurnal.md

Sursa citată susține că a efectuat analiza internă, care denotă o creștere de 6-7 la sută în următoarele trei luni.

„În București, prima jumătate de an, vânzările au fost afectate de situația din Ucraina. Acum, începând cu luna iulie, cererea s-a activizat, apar tot mai mulți investitori străini care caută, în mare parte, blocuri noi din zona de nord. Astfel, putem trage concluzia că, în următoarele 12 luni, nu prea vor exista apartamente la vânzare”, punctat Vlad Musteață.

Dacă vorbim despre Chișinău, tot mai mulți clienți și investitori optează pentru case proprii. „Avem o cerere foarte mare la case individuale în zona Râșcani, Stăuceni, Buiucani, Durlești, Dumbrava. Toate casele de 150 - 200 de mii de euro sunt la mare căutare, iar noi nu prea avem oferte. Conform experților în domeniu, suntem în cea mai potrivită perioadă pentru investiții imobiliare”.

Vlad Musteață a precizat că, actualmente, sunt foarte rentabile investițiile în imobiliare. Doar că cei care fac astfel de investiții ar trebuie să aibă puțină răbdare. „Apartamentele procurate ar trebui ținute câțiva ani. Nu vorbim de vânzarea lor în următoarele șase sau 12 luni. În următorii dou-trei ani prețul la imobile sigur va crește, mai ales dacă se afla în zona de centru sau în sectoarele bune. Dacă vorbim despre apartamente în sectoarele Centru, Râșcani, Botanica, prețul acestora cu siguranță se va majora”, a conchis directorul Proimobil.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE