Emil Boc a fost desemnat de preşedintele Traian Băsescu pentru funcţia de premier. El are la dispoziţie 10 zile ca să-şi aleagă echipa de miniştri şi să o prezinte în faţa Parlamentului.
Emil Boc este a treia nominalizare de premier de la începutul crizei politice în România şi neacordarea votului de încredere pentru guvernul Boc II în Parlament.
“Dată fiind realitatea politică mă văd nevoit să adopt o soluţie pe care o pot asigura în momentul de faţă astfel încât România să rezolve prioritatea zero de a avea un Guvern. Am luat în considerare propunerea PDL şi am emis decretul de desemnare în funcţia de premier pe Emil Boc”, a declarat preşedintele Traian Băsescu.
Din 4 ianuarie Parlamentul va începe examinarea bugetului de stat, iar la 16 ianuarie 2010 bugetul urmează să fie aprobat.
Pe 15 octombrie, Traian Băsescu l-a desemant pe Lucian Croitoru să formeze guvernul. Parlamentarii au respins echipa guvernamentală propusă de acesta.
Al doilea premier desemnat de preşedintele Băsescu a fost democrat-liberalul Liviu Negoiţă. Pe data de 9 noiembrie Negoiţă a transmis Parlamentului lista cu membrii Cabinetului. Acest guvern însă nu a apucat să mai fie votat în Parlament.
Următoarele două zile vor fi dedicate negocierilor, depunerea, cel târziu sâmbătă, a listei de miniştri la Parlament şi începerea audierilor luni, astfel încât, până la mijlocul săptămânii viitoare, Cabinetul să fie votat în Parlament.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE