Republica Moldova este la momentul deschiderii negocierilor în vederea aderării la Uniunea Europeană, iar justiţia şi combaterea marii corupţii sunt elemente cheie fără de care nu se poate concepe un traseu european, a declarat procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Marius Voineag, în cadrul întâlnirii de marţi cu procurorul-şef al Procuraturii Anticorupţie a Republicii Moldova,Veronica Dragalin, transmite Agerpres.

„Expertiza DNA în combaterea corupţiei la nivel înalt este recunoscută pe plan internaţional, România fiind un exemplu de bune practici la acest capitol. Cooperarea cu Republica Moldova, împărtăşirea experienţelor de succes, dar şi a provocărilor cu care ne-am confruntat în cei 20 de ani, sunt esenţiale pentru ca Parchetul Anticorupţie de la Chişinău să poată să se dezvolte şi să-şi îndeplinească misiunea”, a spus şeful DNA.

Principalele obiective ale discuţiilor au vizat îmbunătăţirea şi extinderea cooperării interinstituţionale în domeniul combaterii corupţiei la nivel înalt dintre DNA şi Procuratura Anticorupţie, dar şi susţinerea componentei de investigaţie penală şi de preluare a celor mai bune practici din activitatea de urmărire penală a procurorilor anticorupţie din cadrul DNA.

Vizita de studiu a reprezentanţilor Procuraturii Anticorupţie a Republicii Moldova la Direcţia Naţională Anticorupţie din România are loc cu suportul Proiectului de Reformă a Justiţiei şi Combatere a Corupţiei (JARA), finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).

În perioada 20-22 martie, la sediul DNA se desfăşoară o vizită de studiu a delegaţiei Procuraturii Anticorupţie din Republica Moldova, compusă din zece procurori, ocazie cu care vor fi dezbătute teme legate de realizarea activităţilor de urmărire penală şi de cooperare, reprezentare şi asistenţă judiciară internaţională în cadrul dosarelor penale instrumentate.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE