Premierul României Emil Boc a cerut Ministerului Afacerilor Externe să simplifice formularul necesar cetăţenilor R. Moldova, pentru a putea fi pus în aplicare Acordul privind Micul Trafic la Frontieră semnat cu R. Moldova, a anunţat Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, la finalul reuniunii de miercuri, 3 martie, a Executivului.
„Astfel, cetăţenii R. Moldova vor putea, să declare, sub semnătură, că îndeplinesc condiţiile legale pentru a beneficia de acest acord şi pentru a li se facilita obţinerea permisului de trecere a frontierei”, a precizat Ioana Muntean.
Cererile depuse de cetăţenii Republicii Moldova pentru obţinerea permiselor sunt verificate de partea română, prin Oficiul Român de Imigrări, în baza de date Schengen, după cum a precizat, anterior, ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga.
Primul-ministru Emil Boc şi premierul Republicii Moldova, Vlad Filat au avut astăzi o convorbire telefonică în cadrul căreia au discutat despre punerea în practică a Acordului privind Micul Trafic la Frontieră. Şeful Executivului de la Bucureşti a arătat omologului său de la Chişinău că va susţine, în continuare, o implementare rapidă a prevederilor din Acord, prin simplificarea procedurilor de obţinere a permisului de trecere a frontierei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE