Reprezentanţii celor trei formaţiuni au fost invitaţi la Strasbourg de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (CAPC) “pentru a reprezenta opoziţia reală”, a declarat vicepreşedintele Partidului Liberal (PL), Corina Fusu. Dânsa a mai spus că CAPC a invitat şi o delegaţie oficială din care ar fi trebuit să facă parte mai mulţi membri ai actualei guvernări. Aceştia însă nu s-au prezentat la Strasbourg, mai spune Fusu.
„Am constatat, cu uimire, că până acum Moldova a fost reprezentată de o opoziţie falsă în Europa, care a dezinformat comunitatea europeană”, a mai declarat vicepreşedintele PL.
Potrivit lui Alexandru Tănase, prim-vicepreşedintelui Partidului Liberal Democrat (PLDM), APCE nu cunoaşte detalii despre situaţia post-electorală de la Chişinău. “Europenii nu ştiau că Vladimir Voronin aşa şi nu a invitat opoziţia să facă parte din comisia care investighează circumstanţele violenţelor din 7 aprilie, aşa cum i-a promis lui Javier Solana (înalt reprezentant pentru politica externă de securitate comună al UE, n.r.).
Totodată, Corina Fusu a mai specificat că membrii Comisiei pentur Monitorizare a CAPC au rămas miraţi de modul în care au ajuns membrii opoziţiei parlamentare la Strasbourg: cu paşapoartele româneşti. „La noi există două tipuri de parlamentari: parlamentari din partea comuniştilor care se bucură de toate privilegiile oferite de lege şi din partea opoziţiei, care nu au nici birouri amenajate, nici paşapoarte diplomatice”, amai spus Fusu.
Veaceslav Untilă a anunţat că „abia acum instituţiile europene află opinia celeilate părţi cu privire la actul guvernării”.
Membrii opoziţiei au mai spus că au solicitat Comisiei CAPC să trimită la Chişinău o comisie care să monitorizeze reflectarea campaniei electorale la compania Tele-Radio Moldova.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE