Mai mulţi tineri au protestat vineri, 26 iunie, împotriva torturii. Timp de zece minute, circa 30 de tineri ai Alianţei “Moldova Noastră” au fluierat şi au scandat lozinci anti-tortură în faţa Ministerului de Afaceri Interne.
Tinerii susţin că au organizat acest flash-mob în semn de solidarizare cu victimele torturii. Acţiunea are loc în legătură cu Ziua Internaţională a sprijinului victimelor torturii.
 “Noi organizăm o pichetare împotriva celor care aplică violenţa şi susţinem pe cei care luptă împotriva abuzului şi a violenţei”, a declarat, preşedintele organizaţiei municipale AMN, Vasile Fotescu.
Leonid Bujor, candidat la funcţia de deputat al AMN a declarat că scopul acestui flash-mob este de a demonstra ministrului afacerilor interne, Gheorghe Papuc “că tinerii nu au frică, aşa cum consideră el”. Bujor a mai spus că acţiunea este “un protest împotriva acţiunilor de tortură de care se face vinovată conducerea R. Moldova şi care reduce din perspectiva aderării R. Moldova la Uniunea Europeană”.
În acelaşi timp, lângă Sala cu Orgă, membrii Amnesty International Moldova au colectat semnături de la trecători. Acestea vor fi prezentate ulterior tot ministrului de interne Gheorghe Papuc, dar şi procurorului general, Valeriu Gurbulea.
Trecătorii, prin semnăturile lor s-au exprimat împotriva torturii şi au solicitat condamnarea maltratărilor din partea organelor de forţă.
Precizăm că Ministerul de Interne nu a vrut să dea comentarii pe marginea acţiunii organizate de tinerii AMN.
Amintim că la 26 iunie, în întreaga lume se desfăşoară acţiuni pentru susţinerea victimelor torturii.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE