Aflată într-o dilemă să dea sau nu curs procesului penal privind anularea concursului la șefia PG, Veronica Dragalin, spune că legea îi oferă timp pentru această procedură.

„Legea prevede o perioadă de 45 de zile pentru această etapă preliminară. Procesul penal a fost inițiat pe 1 martie, de aceea la mijlocul lunii aprilie o să fie o soluție adoptată daca sunt sau nu suficiente probe dacă s-au comis sau nu o infracțiune. Aștept hotărârea motivată a CSP și vom examina procesul penal. Scopul este să aflăm adevărul, însă CSP ca organ se concentrează pe instrumentele pe care le au ca să ne spună din punct de vedere juridic ceea a avut loc. Procurorul poate audia martori și acumula documente. Avem mijloace diferite, dar un scop comun”a declarat Dragalin la Radio Moldova

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) îi sugerează, însă, șefului PA „s-o lase mai moale” și califică decizia lui Dragalin ca fiind „o reacție excesivă care interferează cu mandatul constituțional al CSP. Declarațiile lansate în spațiul public nu dau dovadă de acuratețe profesională, existând riscul distorsionării opiniei publice pe acest subiect”, spune CSP. Totodată organul de autoadministrare subliniază că va publica partea motivată după anularea concursului.

Amintim că Procuratura Anticorupție a inițiat un proces penal privind desfășurarea concursului eșuat la funcția de procuror general. Potrivit instituției cei vizați în acest proces penal sunt membrii Consiliului Superior al Procurorilor, dar și candidații care au participat la concurs.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE