Președintele Parlamentului, Marian Lupu, a avut ieri, 10 octombrie, o întrevedere cu delegația Grupului parlamentar de prietenie Ungaria – Moldova din cadrul Adunării Naționale a Ungariei în frunte cu președintele acestui grup, Zoltán Gőgös, vicepreședinte al Comisiei parlamentare agricultură.
Conducătorul delegației, Zoltán Gőgös, a dat asigurări că țara sa va acorda tot sprijinul Republicii Moldova, contribuind prin cooperarea bilaterală la integrarea țării noastre în comunitatea europeană.
”Am spus și la Budapesta că ținem foarte mult la dialogul cu Ungaria și că personal sprijin acest dialog încă din anul 2006, fiindcă considerăm Ungaria drept un partener strategic pentru Republica Moldova”, a reiterat Marian Lupu.
Președintele Parlamentului a subliniat că va acorda și în continuare întregul suport dialogului politic bilateral, astfel încât el să finalizeze cu o cooperare eficientă în diferite domenii economice.
În această ordine de idei Marian Lupu a invitat partea maghiară să examineze posibilitatea stabilirii unor mecanisme instituționale și mai eficiente de colaborare interparlamentară, precum ar fi crearea unei Adunări Parlamentare comune dintre Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Națională a Ungariei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE