Al doilea caz cu virusul gripal A(H1N1) a fost depistat în R. Moldova la sfârșitul lunii iulie, transmite Politik cu referire la datele Ministerului Sănătății.
Solicitat de Politik, Oleg Beneș, șeful Centrul Naţional de Medicină Preventivă a spus: ”este al doilea caz depistat la data de 31 iulie la un copil de 1 an și 5 luni, aflat în contat direct cu tânăra de 24 de ani, care a fost infectată cu acest virus”.
La moment, copilul este internat în spitalul de boli infecțioase ”Toma Ciorbă” din capitală. ”Starea sănătății copilului este stabilă și în decurs de câteva zile, el urmează să fie externat”, a mai spus Beneș.
99% din persoanele care se tratează de virusul gripal A(H1N1) nu prezintă nici un risc de îmbolnăvire a altor persoane. ”Persoanele care s-au tratat de această boală infecțioasă nu mai prezintă pericol pentru cei din jur” ne-a asigurat medical Beneș.
”Recomandăm persoanelor care prezintă semne de boală să poarte o mască medicală sau respiratorie și să respecte eticheta tusei, să poarte îm mod obligatoriu batista pentru a astupa gura când tușesc”, aspus medicul Beneș.
În Republica Moldova, în perioada 21 mai - 5 august, au fost investigate 32 de cazuri suspecte, testele pentru virusul gripal A(H1N1) pentru 30 de cazuri suspecte sunt negative. Perioada de tratament a persoanelor infectate cu virulul gripal urmează un curs de tratament de 7 zile.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE