Primele zile ale lunii august a înregistrat o creștere sporită a ofertelor turistice, după ce în luna iulie, agenţiile de turism din R. Moldova s-au confruntat cu o scădere a vânzărilor de 25%.
„După cele două campanii electorale, politicienii sunt destul de epuizaţi şi îşi planifică să meargă în concediu. Cred că marea majoritatea va pleca la odihnă în luna august. Mai ales că Parlamentul va începe să activeze abia spre sfârşitul lunii august, a declarat Nicolae Platon, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).
Președintele ANAT s-a referit și la criza economică care şi-a lăsat amprenta şi în sectorul turistic. ”Cel puţin 12 agenţii de turism şi-au depus licenţa la începutul sezonului turistic, iar majoritatea companiilor au făcut disponibilizări. Unii manageri cumulează două funcţii pentru a reduce cheltuielile şi a rămâne pe piaţă”.
Datele ANAT arată Ucraina, Bulgaria, România şi Turcia sunt cele mai preferate destinaţii turistice de vară pentru moldoveni. În 2008, în Turcia s-au odihnit circa 40 de mii de moldoveni, câte aproximativ 16 mii au optat pentru Bulgaria şi Ucraina, iar alte 9 mii de persoane au mers în vacanţă în România.
În  anul 2008 au plecat la odihnă peste hotarele țării circa 85 de mii de turişti.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE