Trecătorii care au lăsat-o pe Yueyue, fetița din China, zăcând pe stradă au spus procurorilor, că nu i-au sărit în ajutor, deoarece nu au văzut-o, transmite China News Watch, miercuri, 19 octombrie.
Motociclistul surprins de camerele video, a declarat pentru publicația chineză, că nu a văzut copilul zăcând , dar nici petele de sânge, din motiv că "era deja întuneric". Un alt domn surprins de camere, care a trecut la cîțiva metri s-a scuzat prin același motiv, spunând că dacă ar fi văzut-o, neapărat i-ar fi sărit în ajutor. Un argument la fel de straniu a fost invocat și de către femeia cu un copil mic, care a ocolit micuța din motiv că era speriată, iar fetița ei plângea de frică.”Din acest motiv am plecat", declara femeia.
Tatăl lui Yueyue spunea că s-a simțit neajutorat și furios pe cei care au trecut nepăsători, iar purtătorul de cuvînt al spitalului, în care a fost transportată fetița, declarase că șansele de supraviețuire a acesteia ar fi crescut dacă ar fi fost spitalizată la timp.
Micuța suferă de o hemoragie cerebrală acută și nu dă semne de reflexe ale creierului. Potrivit medicilor, bătăile inimii și presiunea sîngelui sunt stabile, iar respirația îi este întreținută de un aparat special.  
”Chiar dacă ea își va reveni, ea va trăi într-o stare vegetativă, iar șansele de recuperare sunt minime”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Fetița în vârstă de 2 ani a fost călcată de două mașini, ale căror șoferi au fost arestați, iar cei 12 trecători surprinși în imaginile video au fost interogați. Abia peste câtva timp, o femeie ce colecta gunoiul i-a acordat primul ajutor, fapt pentru care a fost remunerată de o companie locală, oferindu-i bani și un post de lucru mai bun, mai scrie sursa. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE