Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova lansează Campania “Adevărul” de vineri, 26 iunie de Ziua Internaţională ONU pentru susţinerea victimelor torturii, transmite Politik.
Această campanie are scopul de a contribui la conştientizarea evenimentelor ce au avut loc în R. Moldova după alegerile din 5 aprilie, în special arestările, maltratările şi tortura la care au fost supuşi cetăţenii, patru dintre care au decedat.
În cadrul Campaniei “Adevărul” echipe mobile ale tinerilor liberal democraţi vor informa populaţia demonstrând probe documentare video despre încălcarea drepturilor omului, despre modul în care instituţiile statului, poliţia, procuratura, SIS-ul umilesc şi torturează cetăţenii nevinovaţi.
Concomitent vor fi colectate informaţii de la cetăţenii care au devenit victime ale torturii şi drepturile cărora au fost încălcate.
O altă dimensiune a Campaniei „Adevărul” o constituie familiarizarea cu prevederile legislaţiei naţionale şi europene cu privire la tortură şi alte forme de comportament degradant al statului faţă de cetăţenii săi.
Tineretul liberal democrat va atenţiona societatea că tortura şi alte forme de violenţă fizică şi psihică fac parte din arsenalul de intimidare a cetăţenilor de către regimurile totalitare şi sunt condamnate de către comunitatea internaţională şi de instituţiile de justiţie europeană.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE