Aripa tânără a Alianţei „Moldova Noastră” (AMN) a protestat marţi, 3 martie, în faţa Guvernului în semn de protest faţă de neîndeplinirea promisiunilor partidului de guvernare de a oferi condiţii de realizare profesională pentru tineri, transmite Info-Prim Neo.

 

„Unde sunt cele 300 de mii de locuri de muncă promise în 2004 de guvernarea comunistă?”, a declarat Sergiu Baltaga, preşedintele organizaţiei de tineret a AMN. Potrivit lui, fiecare al doilea absolvent nu-şi găseşte serviciu în domeniul studiat, iar numărul absolvenţilor de şcoli medii, şcoli profesionale şi colegii a scăzut cu 20%-25% în perioada 2001-2008.

 

„Am 26 de ani, am absolvit facultatea acum doi ani, dar nu găsesc nimic de lucru. Trăiesc din ajutorul familiei”, a declarat Andrei, membru al AMN. „Mă aflu în aceeaşi situaţie. Părinţii mei sunt plecaţi la muncă peste hotare din 2001”, a spus Nicolae Certan, vicepreşedintele organizaţiei de tineret a AMN.

 

Manifestanţii au scandat lozinci anticomuniste şi au purtat la piept câte un anunţ: Absolvent, caut de muncă.

 

Alături de absolvenţi, şi studenţii şi-au arătat nemulţumirile faţă de politica guvernării în privinţa tinerilor. „Deşi sunt încă student, văd starea de lucruri din ţară şi deja mă întreb ce voi lucra, unde voi lucra şi la ce-mi va folosi diploma de licenţă. Cred că avem dreptul la un viitor asigurat” a spus Dumitru Condrea, student la Universitatea de Stat.

 

Spre finalul manifestaţiei un grup de aproximativ 20-25 de tineri au demarat o contramanifestaţie. Luaţi la întrebări de jurnalişti, aceştia au recunoscut că sunt plătiţi.„Banii îi vom împărţi la urmă” a declarat Roman, un tânăr din Chişinău. Întrebat cu cine ar fi cazul să voteze lumea, un alt contramanifestant a declarat că trebuie să votăm cu comuniştii.„Nu e cazul să vină alţii la guvernare, pentru că aceştia au făcut treabă bună” a susţinut acesta. Majoritatea contramanifestanţilor nu păreau a avea 18 ani.

 

Prezent la faţa locului, Rodion Budeanu, vicecomisarul de Buiucani a declarat legală acţiunea contramanifestanţilor. „Cetăţenii au voie să se adune pentru a-şi exprima părerea şi fără autorizaţie, dacă numărul lor nu depăşeşte 50 de persoane” a menţionat Budeanu.

 

Potrivit lui, protestatarii anti-AMN nu au folosit cuvinte necenzurate, nu au agresat pe nimeni, cazuri în care poliţia ar fi fost gata să intervină.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE