3.856 de alegători şi-au declarat noul loc de şedere la organul administrării publice locale pentru a putea vota la alegerile Parlamentului din 5 aprilie corespunzător acestuia, transmite Politik cu referire la un comunicat al CEC. 

Cele mai multe declaraţii au fost depuse în mun. Chişinău, pretura sectorului Centru, (924 de declaraţii), pretura sectorului Rîşcani (737), pretura sectorului Botanica (630), pretura sectorului Ciocana (592), pretura sectorului Buiucani (578), suburbii (278). La primăria mun. Bălţi au fost depuse 73 de declaraţii, or. Floreşti – 18, Criuleni – 15, Căuşeni – 7, Teleneşti – 2, Drochia şi Cimişlia – cîte una. Cetăţenii care au depus declaraţii provin preponderent din mun. Chişinău (346), r-nul Ungheni (165), r-nul Ştefan Vodă (162), r-nul Soroca (160) şi r-nul Orhei (151). Treisprezece alegători domiciliaţi în stînga Nistrului şi-au declarat noul loc de şedere.

Amintim că în vederea informării publicului larg despre posibilitatea de declarare a locului şederii, Comisia Electorală Centrală a elaborat şi difuzat un spot publicitar. În perioada de referinţă, acesta a apărut de 413 ori la nouă posturi de televiziune şi la şapte posturi de radio din ţară, inclusiv la IPNA Compania „Teleradio-Moldova” care emite pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit Codului electoral, persoanele cu drept de vot care, după ultima participare la alegeri, şi-au schimbat locul de şedere sînt în drept, cel tîrziu cu 45 de zile înainte de următoarele alegeri, să-şi declare locul nou de şedere la organul administrării publice locale, pentru a putea fi înscrise în lista de alegători în secţia de votare corespunzător locului şederii. Această procedură este în măsură să contribuie la îmbunătăţirea listelor electorale.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a procesat declaraţiile de şedere depuse de cetăţeni în perioada 4-18 februarie curent.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE