poză simbolSA „Termocom” a deconectat deja de la căldură 50 de blocuri de locuit şi întreprinderi, iar astăzi, 22 martie, va deconecta alte 60 de blocuri, la solicitarea consumatorilor. Potrivit meteorologilor, până pe 2 aprilie, ziua temperaturile nu vor coborî de 14 grade, însă valorile medii timp de 24 de ore vor fi mai scăzute de 8 grade.
Directorul comercial al SA „Termocom”, Mihai Arusoi, a declarat în cadrul şedinţei operative de la primărie că furnizorul a micşorat deja volumul agentului termic în reţelele de termoficare cu 30%. „De astăzi vom începe deconectarea a 60 de blocuri de locuit, administrate de ÎS „Calea Ferată”, la cererea consumatorului. Avem mai multe solicitări de deconectare. Însă, numai primarul poate decide sistarea sezonului de încălzire”, a menţionat directorul comercial al întreprinderii. Mihai Arusoi a precizat că nivelul de achitare pentru căldură este de 60%, practic la acelaşi nivel ca şi în sezonul trecut de încălzire.
În următoarele 2 săptămâni, SA „Termocom” şi Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare vor prezenta primarului general un plan de acţiuni privind pregătirea pentru sezonul următor de încălzire şi ridicarea nivelului de achitare pentru energia termică consumată.
„În şcoli am dat la minimum căldura şi consider necesară încălzirea lor până la vacanţa de Paşti”, a spus şefa Direcţiei educaţie, tineret şi sport, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb. „În grădiniţe căldura trebuie păstrată în continuare, deoarece copii se dezbracă când se culcă în orele amiezii”, a insistat funcţionara. Luminiţa Suveică, şefa Direcţiei sănătăţii, susţine că şi pentru spitale este prea devreme să fie sistată căldura.
În municipiul Bălţi sezonul de încălzire este oficial încheiat de astăzi, 22 martie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE