Cetăţenii Republicii Moldova îşi vor putea cumpăra locuinţe mult mai uşor prin intermediul programului de tip „Prima casă”, care constă în acordare de credite potenţialilor cumpărători.
Acest fapt a fost convenit în cadrul unei întâlniri de lucru de luni, 22 martie, a preşedintelui Parlamentului Mihai Ghimpu, cu conducătorii instituţiilor bancare din Republica Moldova, anunţă serviciul de presă al Parlamentului.
Programul de tip „Prima casă” va permite implementarea unui set de măsuri din partea statului pentru susţinerea sectoarelor economice prioritare. În special, facilitarea accesului persoanelor fizice la achiziţia de imobile pentru locuit în actualul context al crizei financiare şi economice, precum şi deblocarea procesului de creditare şi dinamizarea activităţii de construcţii, care va facilita creşterea economică.
În perioada următoare, factorii de decizie urmează să stabilească condiţiile şi normele de aplicare a respectivului program, care îşi propune oferirea unui sprijin cetăţenilor ce vor să-şi cumpere o locuinţă, dar nu au fonduri suficiente sau nu prezintă suficiente garanţii. 
Totodată, discuţiile cu conducătorii instituţiilor bancare au vizat şi subiectul acordării de credite atât persoanelor fizice, cât şi agenţilor economici pentru un timp îndelungat şi cu o dobândă redusă, dar şi pachetul de măsuri, la nivel legislativ şi economic, ce urmează a fi implementat pentru crearea unui mediu investiţional atractiv şi respectiv atragerea investiţiilor străine în Republica Moldova.   
La şedinţă au mai participat Veaceslav Ioniţă, preşedintele comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, Dorin Drăguţan, guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Dorin Chirtoacă, Pavel Caba, preşedinte al Federaţiei Patronatului din Construcţii.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE