SUA vrea să afle din surse sigure ce se întâmplă în R. Moldova şi cum evoluează lucrurile după alegerile din 29 iulie, a declarat vineri, 14 august, Valentina Cuşnir, fost deputat. În acest sens, la 6-7 august, la Washington a avut loc o conferinţă la care au fost invitate Valentina Cuşnir şi Nadine Gogu, director interimar al Centrului pentru Jurnalism Independent.
De asemenea, la audieri au participat fostul şef al misiunii OSCE în Moldova, Louis O Neill şi adjunctul şefului misiunii diplomatice a R. Moldova la Washington.
“Adjunctul ambasadorului a fost luat la întrebări pentru a explica de ce un deputat a fost bătut şi cazul încă nu a ajuns la judecată?”, a declarat Valentina Cuşnir, amintind că la 7 aprilie a fost atacată şi maltratată de poliţiştii care patrulau în Piaţa Marii Adunări Naţionale în timpul protestelor.
Valentina Cuşnir nu înţelege de ce a fost bătută, dar a precizat că anterior a fost ameninţată de doi deputaţi comunişti. “Unul m-a ameninţat că mă va trimite la puşcărie, iar altul că mă va arunca de la etajul 11”, a mai declarat Cuşnir.
În această ordine de idei, Congresul American a declarat că “SUA va monitoriza mai atent mersul lucrurilor în R. Moldova, dar mai ales investiţiile pecare le face statul American la noi în ţară”, a precizat Valentina Cuşnir.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE