Plafonul de garantare al creditelor pentru întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) active va fi dublat până la 700 mii lei, iar pentru cele noi create acesta va fi triplat până la 300 mii lei. La sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul unei şedinţe de lucru, Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM), care gestionează Fondul de Garantare, a decis acordarea garanţiei până la 50 % din mărimea creditului, însă fără să depăşească 700 mii lei pentru IMM-urile active şi o garanţie de până la 70% din mărimea creditului, însă fără să depăşească 300 mii lei pentru IMM-urile nou create.

Până acum ODIMM propunea IMM-urilor două produse de garantare: pentru companiile active garanţia consituia 50% din suma creditului solicitat, dar nu mai mult de 300 mii lei, şi 70% din suma creditului solicitat pentru IMM-urile noi, dar care nu depăşeau suma de 100 mii lei. Acestea acopereau doar 20-25% din mărimea împrumutului.
Potrivit Ministerului Economiei, Fondul de Garantare al ODIMM urmează să fie suplinit cu cel puţin 100 mil. lei, ceea ce va asigura pentru început garantarea creditelor la circa 700 agenţi economici.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE