Cadrele didactice au organizat în această dimineață un flashmob, prin care și-au dorit să sensibilizeze opinia publică și guvernanții asupra salariilor mici din educație și fenomenului violenței, la care sunt supuși mulți profesori.

„Organizațiile sindicale primare din instituțiile educaționale afiliate Federației Sindicale a Educației și Științei au decis asupra unei activități coordonate și sincronizate, cu ieșirea membrilor de sindicat în fața instituției pentru a cere aprobarea cadrului legislativ privind majorarea salariilor angajaților din ramură și contracararea actelor de violență din instituțiile educaționale”, se menționează într-o declarație publică a responsabililor din Federaţia Sindicală a Educaţiei şi Ştiinţei

Flashmobul a fost organizat astăzi, în intervalul orelor 8:45 – 9:30, la prima recreație. Astfel, sindicaliștii își propun să facă presiune asupra Guvernului, care va pune în discuție proiectul Legii Bugetului pentru anul 2024.

Totodată, scopul acțiunii este și de a sensibiliza opinia publică asupra adoptării urgente a Legii anti violență față de cadrele didactice.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE