Mai multe anchete interne au început după moartea soților în mașina acoperită de zăpadă, de la Coșcalia, anunță ministrul de Interne, Adrian Efros. După o prezentare a cronologiei evenimentului, ministrul nu poate, deocamdată, spune cine se face vinovat de această tragedie. Efros a anunțat că au fost deschise anchete de serviciu pe procese, iar cazul dat este anchetat de poliție și procuratură.

„Noi nu ne putem expune cine e vinovat. Noi comunicăm ceea ce au făcut instituțiile statului…Procuratura investighează cazul”, a subliniat el.

MAI a dispus o anchetă de serviciu în cadrul IGSU pnetru a depista lacunele care au contribuit la apariția acestei tragedii.

Întrebat dacă are statul suficiente resurse inclusiv tehnice pentru a interveni în asemenea cazuri, ministrul Efros a spus că „s-a investit puțin în IGSU , peste 60% din parcul instituției este învechit din anii 60-70, iar la întrebarea de ce nu s-a convocat CSE, în condițiile în care două treimi din țară a nins puternic, au fost drumuri blocate, oameni decedați, aproape 200 de localități fără energie electrică, Efros a spus că, acesta „se convoacă doar când sunt situații excepționale la nivelul întregii țări"

După acest caz tragic de la Căușeni, premierul Dorin Recean a cerut demisia șefului Serviciului Unic 112, Liviu Oboroc, care deține această funcție de la crearea serviciului. Totodată, Guvernul a dispus trecerea Serviciului Unic 112 în subordinea MAI

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE