nyt.comSecretarul de Stat al SUA, John Kerry a venit cu un mesaj de felicitare pentru cetățenii R. Moldova, cu ocazia Zilei Independenței marcate astăzi, 27 august, anunță Politik.md.
„Statele Unite îndeamnă Moldova să depună eforturi și în continuare pentru a întări puterea legii și salută angajamentul său pentru un viitor European, reflectând valorile libertății și democrației.
Când eu am vizitat Moldova în 2013, însumi am văzut dorința oamenilor Moldovei să construiască un viitor democratic și prosper. Astăzi, eu reafirm angajamentul nostrum să sprijinim aspirațiile Moldovei.
Puteți fi siguri că America va rămâne neclintită în suportul său pentru suveranitatea Moldovei și integritatea sa teritorială, precum și va continua să joace un rol activ în negocierile din formatul „5+2”, pentru a rezolva în mod pacifist disputa transnistreană”, se menționează în mesajul lui John Kerry.
De asemenea, el mai scrie că va oferi ajutor pentru societatea civilă ca să întărească instituțiile de stat și să implementeze reformele necesare.
Menționăm, că astăzi Republica Moldova își sărbătorește cel de-al 24-lea an de independență.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE