Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a comentat decizia instanței de judecată de a-l plasa pe fostul președinte, Igor Dodon, în arest la domiciliu, fiind învinuit pe patru capete de acuzare. Vlah a spus că a avut întotdeauna o atitudine proastă față de „justiția televizată” și are impresia că ,,au revenit vremurile lui Plahotniuc”.

„Acum avem impresia că am revenit la vremurile lui Plahotniuc, când procurorii lucrau pentru interesele unui partid politic și erau angajați în represalii împotriva opoziției și a oponenților. Linia roșie de aici este o forță care vrea să arate că domnul Dodon este vinovat, vrea să-l arate vinovat și jignit”, a adăugat bașcanul.

Totodată, Irina Vlah a afirmat că, în calitate de fost șef al statului, Igor Dodon trebuie respectat și a numit „scenariul” ales pentru el „eronat și criminal”. În același timp, bașcanul s-a referit și la dosarele cu care s-a pomenit și fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, afirmând că în cazul lui Dodon a fost aplicate aceleași metode ca în cazul lui Stoianoglo.

Amintim că Igor Dodon a fost plasat în arest la domiciliul pentru 30 de zile, procurorii însă a contestat decizia primei instanțe și au solicitat ca fostul președinte să fie plasat în izolator, menționând că există riscul ca Dodon să fugă din țară, fie să influențeze martorii.

Menționăm că Igor Dodon este acuzat de trădare de patrie, corupție, îmbogățire ilicită și finanțarea ilegală a PSRM.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE