În decurs de 10 zile S.A. Termocom va prezenta noul tarif pentru energia termică pentru noul sezon de încălzire. Despre aceasta a anunţat directorul comercial al întreprinderii, Mihai Arusoi, luni, 14 septembrie, în cadrul şedinţei operative a Primăriei Chişinău.
Responsabilul nu a putut numi un tarif orientativ, dar, a precizat că „cu siguranţă nu va fi mai mic de 540 de lei pentru o Gcal”. Totodată, Mihai Arusoi a declarat că „acest tarif ne-a adus prejudicii şi ne-a adus pierderi mari”. Totodată, în prezent, consumatorii au datorii din sezonul trecut faţă de S.A. Termocom în valoare de 466 mln lei.
Cu toate acestea, reprezentanţii S.A. Termocom au dat asigurări că „din punct de vedere tehnic vom putea începe sezonul de încălzire la 15 octombrie”.
Totodată, vice-primarul Vladimir Coteţ a precizat că şi în acest an locatarii vor beneficia de compensaţii sociale pentru achitarea agentului termic. În prezent, preturile reexaminează dosarele beneficiarilor.
Precizăm că S.A. Termocom trebuia să prezinte proiectul privind tariful pentru încălzire încă din luna iulie, problema fiind pusă în discuţie la fiecare şedinţă operativă a Primăriei.
Amintim că în sezonul trecut, tariful pentru agentul termic a fost majorat de la 233 la 540 lei/Gcal.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE