Din cauza crizei financiare mondiale, transferurile de bani din străinătate continuă să scadă. În luna aprilie, arată datele Băncii Mondiale, transferurile au scăzut cu peste 40% comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut.
În aprilie cetăţenii R. Moldova aflaţi la muncă peste hotare au trimis acasă mai puţin bani nu numai în comparaţie cu anul trecut, dar şi faţă de luna martie, când transferurile au atins maximul din acest an, respectiv 91.66 mil. USD. O micşorare a transferurilor lunare s-a produs inclusiv ca urmare a faptului că o parte dintre moldoveni şi-au pierdut locurile de muncă sau sunt plătiţi mai prost.
Ministerul Economiei şi Comerţului prognoza anterior că remitenţele ar putea să scadă în 2009 cu 300-350 mil. USD. Datele băncii centrale relevă o scădere după patru luni a mijloacelor băneşti transferate din străinătate de persoane fizice prin băncile moldoveneşti cu 158.8 milioane de dolari SUA.
Fondul Monetar Internaţional a revizuit în scădere prognoza intrărilor de transferuri de la persoanele fizice de la 2.4 mld de dolari la o cifră de peste două ori mai mică - 1.1 mld de dolari.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE