Politicienii moldoveni comentează diferit producerea exploziei de miercuri în centrul Chişinăului, în timpul desfăşurării concertului cu ocazia Hramului oraşului.
 „Este primul asemenea caz de pe vremea dacilor încoace”, a declarat joi, 15 octombrie, la şedinţa parlamentului, spicherul Mihai Ghimpu.
 „Este un act de huliganism, nu trebuie să-i dăm o tentă politică şi să alunecăm în extremism”, a declarat prim-vicepreşedintele parlamentului Serafim Urecheanu, care s-a pronunţat pentru o anchetă obiectivă şi identificarea cât mai rapidă a vinovatului. 
Pe de altă parte, preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu nu exclude elementul politic în situaţia respectivă. “Nu exclud elementul politic. Nu cred că este o simplă întâmplare pentru că s-a produs într-un moment în care o mulţime de oameni se afla în Piaţa Marii Adunări Naţionale”, a declarat Lupu. El însă a spus că este prematur de a da o interpretare accidentului de miercuri.
Este foarte îngrijorător că în municipiul Chişinău au loc asemenea evenimente, a declarat ministrul justiţiei Alexandru Tănase, care de asemenea a menţionat necesitatea unei anchete eficiente şi obiective.
Totodată, deputaţii au decis joi să-l invite pe procurorul general Valeriu Zubco pentru a informa deputaţii despre accident şi mersul anchetei.
Amintim că în urma exploziei de miercuri seara, au fost rănite 41 de persoane.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE